beni-ouarain-vrouwen
Beni Ouarain vloerkleden worden al eeuwenlang, en volgens een goed bewaard gebleven traditie, generatie op generatie doorgeven. Deze authentieke vloerkleden staan bij insiders daarom ook wel bekend als Marokkaanse erfstukken. De kans is dan ook groot dat jouw favoriet al heel wat heeft ‘meegemaakt’.

Beni Ouarain

Diep verscholen in het Atlasgebergte van Marokko, op een plek waar de tijd heeft stilgestaan en het leven rustig voortkabbelt, vind je de Beni Ouarain stam. De weefgetrouwen draaien hier al eeuwenlang op volle toeren. En met veel aandacht en liefde wordt hier hard gewerkt aan prachtige, traditionele Berber tapijten. In dit ruige en onherbergzame gebied zwerven kleine schapen van een bijzonder ras. De wol van deze schapen heeft een uitzonderlijk hoge kwaliteit en geeft ieder Beni Ouarain tapijt een natuurlijke, warme en luxe uitstraling.

De ambacht van het weven

Van jongs af aan leren de vrouwen van de Beni Ouarain stam de ambacht van het weven. Het leven van de makers wordt niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk verweven met deze Marokkaanse kleden. Allerlei ontwerpen worden erin verwerkt en deze verwijzen veelal naar bijzondere momenten uit het leven van de maker. Denk aan geboortes, huwelijken, vrouwelijkheid, maar ook de natuur heeft een bijzondere plek in de symbolen die je met regelmaat terugvindt.
beni-ouarain-blog

Een authentiek stukje Marokko

Wanneer je een Beni Ouarain vloerkleed een plekje geeft in jouw interieur, haal je dus echt een authentiek stukje Marokko in huis. De kleden ademen geschiedenis en zijn stuk voor stuk uniek en handgemaakt. De vloerkleden verbinden de geschiedenis van de Beni Ouarain stam op een bijzondere manier met jouw moderne interieur.

Om de beste en mooiste schatten voor jou te selecteren, reizen wij regelmatig af naar Marokko. Dit resulteert in een bijzondere mix van Marokkaans vakmanschap en eigentijdse elegantie. Al onze tapijten zijn authentiek, handgemaakt en hebben kenmerkende geometrische patronen. Door het klassieke ontwerp een echte blikvanger in je interieur.

Wil je meer weten over onze collecties met vloerkleden? Dit zijn de 7 voordelen zijn van een wollen vloerkleed.

Beni Ouarain: het verhaal achter deze authentieke vloerkleden