marokko-style-wonen
Marokko, het land van zinderend Sahara zand, eindeloze medina’s, zongebleekte pastellen en huizen van leem staat model voor een sprookjesachtige interieurstijl. Een rijke vormgeving, traditioneel stucwerk en decoratie met een bijzondere geschiedenis wisselen elkaar af. Liefhebber van al dit moois? Zó pas je deze Marokko style in je huis toe.

Traditioneel stucwerk

Tadelakt zorgt in ieder huis voor een fijne Marokkaanse sfeer. Dit traditionele stucwerk is een paar duizend jaar geleden ontdekt door de Berbers in Marokko en werd met name gebruikt in badhuizen en hammams. Dat heeft alles te maken met de waterbestendige en ademende eigenschappen van het materiaal. Ideaal dus voor natte ruimtes, zoals de badkamer of de keuken. 

De hydraulische kalk wordt gemaakt van een speciale kalksteen die alleen wordt gedolven in de streek rondom Marrakech. Je bent dus verzekerd van een traditioneel product. Tijdens de afwerking wordt gebruik gemaakt van een steen, wat zorgt voor een bijzonder effect. De kalk wordt als het ware in de muur gemasseerd. Dit zorgt voor een prachtige authentieke uitstraling die krachtig, zacht en warm is.

Fascinerende kleurencombinaties

Van bontgekleurde kussens tot sprookjesachtige lampen; alles om je heen in de medina is kleur. Terwijl je door de nauwe straatjes loopt, word je overweldigd door de intense kleuren van allerlei soorten kruiden en strengen wol die net geverfd in de zon hangen te drogen. Decoratief tegelwerk en gestucte muren in de mooiste kleuren wisselen elkaar af. Een afspiegeling van de wereld die je aantreft wanneer je via een kleine ijzeren deur een traditionele woning binnenstapt.
marokko-style-wonen
Een rijk kleurenpalet is namelijk één van de meest typerende kenmerken van een Marokkaans interieur. De kleuren die zowel binnen als buiten gebruikt worden, zijn intensief gepigmenteerd en heel zuiver. Wil je in Marokko style wonen? Aarzel dan niet om gebruik te maken van bijvoorbeeld kobaltblauw, aquamarijn, smaragdgroen, saffraan of karmijnrood.

Het gebruik van metalen

Naast veel en zuiver kleurgebruik vind je in de meeste Marokkaanse interieurs ook verschillende metalen terug. Goud, koper en zilver nemen vaak een prominente plek in en zijn de perfecte, koele tegenhanger van al dat ‘kleurgeweld’. Het metaal wordt veelal verwerkt tot prachtige, handgemaakte lampen met kleine gaatjes en mooie dienbladen. Perfect om een woon- of slaapkamer mee te stylen.
marokko-style-koper

Decoratie voor je eigen Marokko style

Naast oogverblindende kleurcombinaties heeft een Marokkaans interieur nog veel meer te bieden. Je kunt namelijk helemaal losgaan met een veelvoud aan prachtige accessoires. Met de mooiste Beni Ouarain tapijten, Boujaad poefs en Pom Pom dekens haal je eenvoudig de mystieke sfeer van Marokko in huis. Een kop mierzoete muntthee erbij en je woonkamer voelt als een loungecafe in Marrakech

boujaad-poefs-benio

Groen, groener, groenst

Hoe meer planten, hoe beter. Het frisse groen van verschillende soorten catussen en palmachtigen steekt mooi af tegen bijvoorbeeld een roze muur. Terracottapotten zorgen voor die onmiskenbare mediterrane uitstraling. Liever een andere kleur? Kobaltblauw of verguld geel doen het ook uitstekend in combinatie met groen.

marokko-style-kobaltblauw

Wanneer je ervoor kiest om in Marokko style te wonen, ben je dus verzekerd van een kleurrijk interieur met wereldse schatten. Een handgemaakt Beni Ouarain tapijt kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Lees hier alles over deze authentieke vloerkleden.

5x Marokko style wonen