wollen-tapijt-reinigen-sneeuw

Wanneer de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, verandert de wereld in een wit sprookje. Perfect voor lange wandelingen, warme chocolademelk én voor het reinigen van je wollen tapijt. Zodra het kwik onder de nul graden daalt en de sneeuw vers en knisperend is, kun je aan de slag.

Snow cleaning

Tijdens de grauwe en vaak natte herfst- en wintermaanden brengen we binnen veel tijd door. We maken intensief gebruik van onze woonkamer en tijdens urenlange Netflix-avonden heeft niet alleen de bank, maar ook jouw wollen vloerkleed het zwaar te verduren. Tijd om je favoriete ‘wolletje’ te verwennen met een dik pak sneeuw.  

Maar hoe krijgt dat bijzondere laagje wit jouw vloerkleed schoon? Sneeuw bevat kleine deeltjes ammoniak die reageren op koude lucht. Deze ammoniakdeeltjes zorgen ervoor dat alle viezigheid in je vloerkleed loskomt. Een unieke schoonmaakmethode die vooral goed is voor wollen en handgeweven producten. 

Leg je wollen vloerkleed in de sneeuw

Leg je vloerkleed met de wollige kant naar beneden in de sneeuw en bedek vervolgens ook de onderkant met een laagje witte vlokken. Klop er zachtjes op en laat het kleed vervolgens goed drogen in bijvoorbeeld de winterzon. De belangrijkste vlekken bevriezen en kun je zo gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast maakt de sneeuw de kleur van je tapijt een stuk helderder. Bijkomend voordeel: alle opgehoopte bacterien worden gedood en ook huisstofmijt is verleden tijd na deze schoonmaakbeurt. Zorg er wel voor dat je jouw wollen vloerkleed alleen in de sneeuw legt wanneer deze ‘droog’ en poederachtig is.

Schoonmaken zonder sneeuw

Laten de natuurgoden je in de steek, dan kun je gelukkig ook op heleboel andere manieren je wollen vloerkleed reingen. Zo is het belangrijk om je wollen vloerkleed minimaal één keer per week grondig te stofzuigen en ook de boel buiten even goed uitkloppen, kan geen kwaad. 

Wanneer je goed voor je wollen tapijt zorgt, kun je jarenlang genieten van deze prachtige toevoeging aan je interieur. Liever aan de slag met een natuurlijk DIY schoonmaakmiddel om vlekken te verwijderen uit je wollen tapijt? In dit artikel vertellen wij je hier alles over.

Zo reinig jij je wollen vloerkleed in de sneeuw