wollen-vloerkleed
Wollen vloerkleden zijn al jaren populair, maar sinds de opmars van het Beni Ouarain tapijt is er bijna geen interieur meer waar je niet tegen een prachtig exemplaar aanloopt. Wollen vloerkleden voelen heerlijk warm aan en hebben daarnaast nog talloze andere voordelen. In dit artikel vertellen wij jou waarom een wollen vloerkleed in jouw huis niet mag ontbreken.

1. Zacht, warm en comfortabel

Een wollen tapijt is niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook heerlijk om met een kop thee op weg te dromen. Doordat wol warmte vasthoudt, voelt een wollen vloerkleed altijd lekker warm aan. Wel zo fijn wanneer je in de winter met je blote voeten over het tapijt loopt. Bovendien is een Beni Ouarain ook heerlijk zacht.

2. De veerkracht van een wollen vloerkleed

Ligt jouw favoriete Beni Ouarain op een prominente plek in jouw huis en wordt er veel overheen gelopen? Geen paniek. Deze bijzondere vloerkleden staan namelijk bekend om hun veerkrachtige karakter. Wol keert na verloop van tijd namelijk altijd weer terug naar haar oorspronkelijk vorm. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van indrukken of een platgelopen tapijt.

3. Eenvoudig te reinigen

Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels en is van zichzelf vuilafstotend. Dit heeft alles te maken met het vetlaagje dat het materiaal van nature bevat. Door dit laagje vet kunnen vlekken moeilijk hechten en kun je ze met een tapijtreiniger eenvoudig verwijderen. Hoe fijn is dat?

4. Een wollen vloerkleed zuivert de lucht

Wol is een van de oudste en bekendste textielvezels. De basiseigenschappen van wol, zorgen er ook vandaag de dag nog steeds voor dat wol een geliefd materiaal is. Wol is niet alleen zacht en vuilafstotend, het beschikt van nature ook over keratine. Een dierlijk eitwit dat de eigenschap heeft om de lucht te zuiveren van schadelijke gassen en dampen, zoals radon, stikstofdioxide en formaldehyde. Daarnaast heeft wol ook een natuurlijke vochtregulering waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn voor schimmels.

5. Duurzame keuze

Een wollen tapijt is een uitstekende keuze wanneer je het maken van duurzame keuzes belangrijk vindt. Wol is namelijk een bijzonder sterk materiaal en zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van jouw tapijt. Bovendien is wol eenvoudig te recyclen en is het in tegenstelling tot synthetische materialen veel duurzamer.

6 Een wollen vloerkleed werkt geluidsdempend

Kies je ervoor om een vloerkleed toe te voegen aan jou interieur, dan komen daar ook een fijn praktisch voordeel bij kijken. Een vloerkleed dempt namelijk geluid. De akoestiek en echo in jouw woonkamer worden verminderd doordat een vloerkleed deze geluide gedeeltelijk absorbeert of dempt. Hoe dikker he vloerkleed, hoe meer effect het heeft. Beni Ouarain tapijten zijn door hun dikke wol laag dus bij uitstek geschikt voor geluidsdemping.

7. Makkelijk te stylen

Doordat wollen vloerkleden gemaakt zijn van natuurlijk materiaal, kun je jouw favoriet eenvoudig stylen en combineren. Naturlijke materialen gaan goed samen met verschillende kleuren en zorgen voor veel warmte en persoonlijkheid in je interieur. Daarnaast zorgt een wollen vloerkleed voor eenheid doordat het de verschillende elementen uit jouw inrichten als het ware met elkaar verbindt.

Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd en is het nu alleen nog maar een kwestie van jouw favoriet vinden? Neem dan een kijkje tussen al het moois van onze collecties.

7x voordelen van een wollen vloerkleed