Contact

Heb jij een vraag? De kans is groot dat je het antwoord vindt tussen de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen, stuur ons dan gerust een bericht door middel van onderstaand formulier.
Telefoon: + 31611524980
Email: info@benio.nl
KvK nummer: 74058347
Zwolle
MA-VRI 09:00 - 22:00

FAQ

Meest gestelde vragen

Vraag: Is het ook mogelijk om de tapijten in het echt te bekijken?
Antwoord: Jazeker. Wanneer je het lastig vindt om een tapijt alleen te beoordelen op basis van de foto’s kun je het beste een appje sturen naar 0611524980. Je bent van harte welkom om de tapijten in het echt te bekijken.

Vraag: Verkopen jullie ook spierwitte tapijten?
Antwoord: Nee. Onze Beni Ouarain tapijten zijn gemaakt van zuiver scheerwol en de vacht van een schaap is nooit helemaal wit. Wèl selecteren wij tapijten met een zo licht mogelijke kleur.

Vraag: Worden de tapijten op een eerlijke manier geproduceerd?
Antwoord: Ja. De dames doen hun werk met liefde en plezier en werken onder goede omstandigheden. Wij hebben dit een aantal keren gezien en ervaren.

Vraag: Waar staat Beni Ouarain voor?
Antwoord: Er wordt beweerd dat Beni Ouarain een dorp in Marokko is. Dit is niet zo. Beni Ouarain is de naam van een volksstam in het Atlas Gebergte van Marokko. De vrouwen van deze stam vervaardigen de tapijten.

Vraag: Hoe reinig ik mijn wollen tapijt?
Antwoord: Wol neemt geen andere stoffen op, dus ook geen vuil. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat wanneer je iets op je tapijt laat vallen, er toch een vlek ontstaat. Niets aan de hand! In vrijwel iedere winkel wordt tapijt reiniger verkocht. Kies voor bijvoorbeeld Vanish Gold.

Vraag: Mijn ideale tapijt vind ik niet terug in jullie collecties. Kan ik iets op maat bestellen?
Antwoord: Al onze tapijten worden met de hand gemaakt. Ieder exemplaar is daarmee uniek en niet het resultaat van een bestelling die wij plaatsen. Wij krijgen aangeboden wat er gemaakt is. Wat wij in veel gevallen wel kunnen doen, is een bestaand tapijt (uit onze collecties) laten vermaken op de manier die jouw voorkeur heeft. Vraag ons per e-mail of WhatsApp naar de mogelijkheden.

Wij hanteren een relatief laag prijsniveau. Dit benoemen wij omdat we regelmatig de vraag krijgen wat hiervan de achterliggende reden is èn of dit iets met de kwaliteit van onze producten te maken heeft. Het antwoord is nee. Wij bezoeken Marokko regelmatig en kopen de tapijten rechtstreeks in bij de wevers. Hierdoor hebben wij niet te maken met tussenpersonen en hoge winstmarges. Koop je bij ons een product, dan ben je verzekerd van de laagste prijs in Nederland zonder in te leveren op de kwaliteit.

Wanneer jij voor 12.00 uur een bestelling plaatst, versturen wij jouw aankoop nog dezelfde dag. In de regel bezorgt Post NL het de dag erna bij jou thuis.

Het kan gebeuren dat ons product na ontvangst toch niet voldoet aan jouw wensen. Wanneer je de artikelen niet hebt gebruikt, deze in nieuwstaat verkeren èn voorzien zijn van onze labels, kun je het binnen 14 dagen na aankoopdatum retourneren. Om onduidelijkheden te voorkomen, benadrukken wij dat de verzendkosten in dit geval voor rekening van de koper zijn. Zodra wij het artikel ontvangen hebben, in de staat zoals hierboven beschreven, storten wij jouw aankoopbedrag terug.