pom-pom-dekens-stijladvies
Regelmatig zie je ze voorbijkomen; handgeweven Pom Pom dekens. Dankzij de combinatie van dikke PomPoms en de nodige aandacht en liefde, prachtig om te zien. Maar hoe zorg je ervoor dat deze dekens tot hun recht komen in jouw interieur? In dit blogartikel vertellen wij jou hoe jij in iedere setting een stijlvolle en chique sfeer creëert.

Ter decoratie op je bank

Het tijdloze en simplistische uiterlijk van een Pom Pom deken zorgt ervoor dat jij ze eindeloos kunt combineren in jouw interieur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een Pom Pom deken niet past bij jouw andere accessoires en meubelstukken. Kies je voor de juiste kleur en maat, dan kun je helemaal losgaan.

pom-pom-deken-stijladvies-bank

Het draperen van een Pom Pom deken over je bank is geen hogere wiskunde. Het geheel mag namelijk best een beetje slordig zijn. Dit benadrukt juist het authentieke karakter van de dekens. Wil je het liever wat rustiger en strakker houden? Vouw de Pom Pom deken dan zo op dat alle PomPoms zich aan één kant bevinden. Vervolgens kun je de deken over de leuning van je bank hangen. Reken maar dat de complimenten binnenstromen!

Geschikte maten:

  • 150 x 100 cm
  • 150 x 150 cm 

Als sprei voor over je bed

Pom Pom dekens zijn niet alleen uitstekend geschikt om te gebruiken ter decoratie op je bank, het zijn ook echte eyecatchers wanneer je ze gebruikt als sprei voor over je bed. Lekker warm tijdens de wintermaanden, maar ook koel genoeg om tijdens een warme zomernacht te gebruiken.

Pom Pom dekens voor eenpersoonsbed

Om er zeker van te zijn dat jouw Pom Pom deken de shine steelt, is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Wil jij de deken stylen over een eenpersoonsbed? Kies dan voor de maat 250 x 150 cm. Perfect om een kinderkamer of een logeerkamer mee op te vrolijken. 

Pom Pom dekens voor een tweepersoonsbed

Heb jij een tweepersoonsbed? Kies dan voor een Pom Pom deken die net iets groter is. Wanneer je de deken dan over je bed heen legt, vallen de PomPoms namelijk precies aan de zijkant van jouw matras of aan het voeteneinde. En dat is natuurlijk wel zo mooi! De volgende maten zijn geschikt voor een tweepersoonsbed:

  • 300 x 200 cm 
  • 300 x 240 cm


Afhankelijk van de maat bedek je met bovenstaande dekens het hele bed en hangen de PomPoms mooi naar beneden. 

pom-pom-deken-wit-camel

Fijn voor in de veranda

Nu de eerste voorjaarsbloemen hun kopjes boven de aarde uitsteken, is het zo langzamerhand ook weer tijd voor het (her) inrichten van je veranda. En wat staat beter op jouw loungebank dan een handgeweven Pom Pom deken? Precies! Gebruik je veel natuurlijke materialen en houd je van lichte kleuren? Kies dan voor een deken in de kleur wit of crème. Liever een uitgesproken kleur? Een roze of een gele Pom Pom deken fleurt jouw veranda in een handomdraai op. Voor het mooiste resultaat kun je het beste kiezen voor een kleine maat.

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog vragen over het stijlen van jouw Pom Pom deken? Neem gerust contact met ons op en dan leggen wij jou vraag voor aan onze interieurstylisten.

Pom Pom dekens: zo stijl je ze