mix-match-je-eigen-interieur

Ga jij verhuizen, verbouwen of beginnen de lentekriebels op te spelen? Jouw interieurstijl bepalen, is vaak een grote uitdaging. Want welke kleuren passen bij jou en je huis? En kies je ervoor om verschillende materialen te gebruiken of houd je het juist eenvoudig. Door te mixen en matchen geef jij jezelf ruimte om te experimenteren en je eigen unieke interieurstijl te creëren.

Mix en match verschillende kleuren in je interieur

Kleur in huis: de één houdt er van, de ander totaal niet. De meeste mensen gaan voor veilige en bekende kleurcombinaties, maar hoe spannend is het wanneer je kiest voor het onbekende? Vind je het lastig om zelf een kleurenpalet samen te stellen? Laat je dan inspireren door bijvoorbeeld Flexa. Ieder jaar vertalen de Flexa-kleurexperts wereldwijd opkomende trends naar een nieuwe Kleur van het Jaar. Voor 2020 is dat de kleur Tranquil Dawn. Een prachtige blauwgrijze kleur die je samen met de complementaire kleuren in kunt zetten om jouw huis om te toveren tot een waar paleis.

Combineer onder je voeten

Niet alleen de muren, je meubels en accessoires zijn bepalend voor jouw interierstijl, maar ook je vloer verdiend de nodige aandacht. Ga je voor een houten vloer of kies je liever voor PVC? Een allesbepalende keuze. Juist daarom dagen wij je uit om ook onder je voeten te combineren. Een mix van structuren, kleuren en formaten geven iedere vloer nét dat beetje extra.

Experimenteer er lekker op los

Het kan niet snel gek genoeg in interieur-land. De perfecte vrijbrief om eindeloos te experimenteren. Door verschillende stijlen te combineren, ontstaat vaak een prachtige sfeer in huis. Vaak wordt een woonstijl bepaald op basis van de vloer die al in een huis ligt. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet! Wanneer je een lichte parketvloer hebt, hoef je niet automatisch voor een Scandinavisch interieur te gaan en zodra er een grove, donkere vloer ligt, betekent dit ook niet dat je huis per se een industriële look moet krijgen. Door te mixen en matchen ontstaan vaak onverwachte combinaties die verrassend goed uitpakken. En vergeet niet; Pinterest is je grootste vriend!

Creëer eenheid in een mix en match interieur

Wanneer je eenmaal begint met mixen en matchen, is de kans groot dat je de smaak snel te pakken krijgt. Let wel op dat je niet vergeet om eenheid te creëren in al je enthousiasme. Een interieur zonder eenheid wordt namelijk al snel een rommeltje. Koppel daarom bepaalde elementen in jouw interieur aan elkaar door middel van iets gemeenschappelijks. Denk bijvoorbeeld aan één vloerkleed onder een groepje meubelen of verschillende eetkamerstoelen in dezelfde kleur aan één tafel. Door een bepaalde kleur uit te lichten en op verschillende plekken in je interieur terug te laten komen, ontstaat eenheid en hierdoor ook rust en ruimte.

Ben je toe aan de accessoires? Speciaal voor de doorgewinterde, maar zeker ook voor de beginnende mixer en matcher hebben wij een speciale Mix en Match collectie samengesteld. Je raadt het al; deze producten zijn bij uitstek geschikt om mee te mixen en matchen. Veel plezier!

Mix en match: creëer eenvoudig jouw eigen, unieke interieurstijl