beni-ouarain-tapijten-kinderkamer

Kinderkamers zijn een magische plek. Een plek van rust en veiligheid waar het niet mag ontbreken aan sfeer. En waarmee creëer je meer warmte dan met een Beni Ouarain tapijt? Precies! Tijd dus om op zoek te gaan naar jouw favoriet. Om je zoektocht wat eenvoudiger te maken, hebben wij de leukste combinaties en stijlen op een rij gezet.

1. Kleurrijke kinderkamers met een Beni Ouarain tapijt​

Kinderen zijn gek op kleur. Wees dus niet bang om aan de slag te gaan met vrolijke en verschillende kleuren. Het mag allemaal best een beetje opvallen. Vooral in een meisjeskamer kun je lekker veel mixen. Ben je toch bang dat het geheel te druk wordt? Kies dan voor een neutrale basis. Deze toffe rotan stoel van Leo & Moon en een lichte houten vloer zijn hier bij uitstek geschikt voor. 

kleurrijke-kinderkamer-beni-ouarain-tapijt
Gebruik je kleur, dan ligt het voor de hand om te kiezen voor één van de klassieke kleuren. Veel leuker is het natuurlijk om aan de slag te gaan met een minder vanzelfsprekende kleur. Felgekleurde accessoires en een vloerkleed met stippen in een complementaire kleur doen het gegarandeerd goed.

2. Bohemian kinderkamers

Ben jij net als wij verliefd op al die romantische kinderkamers die steeds vaker voorbij komen? Dan kun jij helemaal losgaan met de bohemian trend, geïnspireerd op de levensstijl van reizende volkeren. Door te mixen met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld rotan, hout en wol ontstaat een vrolijke en nonchalante stijl. Je herkent een bohemian kinderkamer aan de bonte mix van kleuren en patronen. Alles kan en mag. Wil je het geheel toch een beetje rustig houden? Kies dan voor prints in dezelfde kleuren en een Beni Ouarain tapijt in een neutrale kleur.

bohemian-kinderkamer-beni-ouarain

3. Minimalistische kinderkamers

Een groeiende trend op het gebied van kinderkamerstyling, is het minimalisme. Steeds vaker kiezen ouders ervoor om de kinderkamer in plaats van kleurrijk, juist heel neutraal en minimalistisch in te richten. Deze trend komt voort uit de groeinde vraag naar natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Kies jij voor less is more? Combineer dan lichte kleuren met houten meubels en andere natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld een Beni Ouarain tapijt van 100% zuiver scheerwol.
minimalistische-kinderkamer-met-beni-ouarain-tapijt-1

4. Stoere kinderkamers met een Beni Ouarain tapijt

Een mooi vloerkleed doet ook in een stoere kinderkamer meer dan je denkt. Het is de perfecte accessoire om warmte, kleur en sfeer toe te voegen. In een kinderkamer met stoere elementen kun je vaak uitstekend werken met kleur. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met stippen in verschillende kleuren. Werk je liever met neutrale mebuels en kleuren, dan staat een basic Beni Ouarain tapijt erg mooi.

stoere-kinderkamer-beni-ouarain-tapijt

5. Kleine kinderkamers met een Beni Ouarain tapijt

Een kinderkamer inrichten is één ding, maar het inrichten van een kinderkamer met een beperkt aantal vierkante meters is vaak best een uitdaging. Ondanks dat je net even iets creatiever met de ruimte moet omgaan, kun je ook van een kleine kinderkamer een fijne en gezellige plek maken.

Zo is het slim om te werken met ruimtebesparende meubels. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper of een inbouwkast waar je kleding en speelgoed in opbergt. Daarnaast werkt het vaak heel goed om in kleine ruimtes gebruik te maken van de beschikbare hoogte. Zet gezellige accessoires en boeken bijvoorbeeld neer op een leuke wandplank.
beni-ouarain-tapijten-kleine-kinderkamer

Ondanks de beperkte ruimte die je tot je beschikking hebt, werkt een vloerkleed ook in kleine ruimtes erg goed. Zeker in een kinderkamer. Het zorgt voor sfeer en warmte en daarnaast creëer je ook gelijk een fijne speelplek voor je kleintje. Niets is zo fijn als spelen op een zacht, wollen Beni Ouarain tapijt.

Alle soorten kinderkamers kunnen dus wel een Beni Ouarain tapijt gebruiken. Je kleedt er de kamer mee aan, ze zijn heerlijk om op te zitten en perfect als speelkleed te gebruiken. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar de voordelen van een wollen vloerkleed? In dit artikel vertellen wij jou waarom een wollen vloerkleed in jouw huis niet mag ontbreken.

5x kinderkamers met een Beni Ouarain tapijt