wollen-vloerkleed-vloerverwarming

Aan iedere Indian Summer komt een einde. Zo duurt het ook dit jaar niet lang meer voordat de laatste zonnestralen vervangen worden voor koudere temperaturen en kille dagen. Omdat de natuur zich niet laat tegenhouden, wil je er natuurlijk wel warmpjes bijzitten wanneer het eenmaal zover is. Vloerverwarming en een heerlijk zacht vloerkleed zijn in veel gevallen dan ook een uitkomst. Maar is een wollen vloerkleed eigenlijk wel geschikt voor vloerverwarming?

Warmte doorlatend vloerkleed

De meeste vloerkleden werken isolerend waardoor ze de warmte van de vloerverwarming kunnen tegenhouden. Gelukkig neemt een vloerkleed vaak niet de hele ruimte in beslag waardoor er genoeg plekken overblijven waar de warmte wel op kan stijgen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met een vloerkleed je woonkamer niet lekker warm krijgt. Doordat een wollen vloerkleed gemaakt wordt van een natuurproduct, komt de warmte in veel gevallen zelfs door het vloerkleed heen. Dit zorgt dus niet alleen voor heerlijke warme voeten, maar ook voor een warm en knus huis.

Een wollen vloerkleed en vloerverwarming

Wanneer je kiest voor een wollen vloerkleed én vloerverwarming is het belangrijk dat je jouw vloerkleed een beetje extra liefde geeft. Wol is zoals gezegd een natuurproduct en verliest bij warmte vocht. Om je vloerkleed in optimale conditie te houden, is het verstandig om het kleed zo nu en dan met een beetje met water te besprenkelen. Een plantenspuit is hierbij een handig hulpmiddel. Zo zorg je voor voldoende vocht in de lucht om het vloerkleed mooi te houden. Houd je van veel groen in huis, dan heb je geluk. Het plaatsen van planten bevordert de luchtvochtigheid en neemt je dus wat extra werk uit handen.

Gebruik een anti-slip ondertapijt

Een anti-slip mat is een goede manier om jouw vloerkleed te beschermen tegen de warmte van de vloerverwarming. Daarnaast is het natuurlijk wel zo handig voor je eigen veiligheid. Vooral wanneer je vloerkleed op een glad oppervlak, zoals een tegelvloer of parket ligt. Door de anti-slip laag voorkom je dat je vloerkleed opeens wegglijdt of bijvoorbeeld gaat bobbelen. 

Kies voor een antistatisch vloerkleed

Wanneer je over een vloerkleed loopt dat in aanraking komt met de warmte van vloerverwarming, ontstaat er een soort wrijving die elektrisch geladen is. Wanneer je vervolgens een voorwerp aanraakt dat de elektrische lading geleid, krijg je een schokje. Niet gevaarlijk- wel een beetje irritant. Tegenwoordig worden vloerkleden in de meeste gevallen tijdens de productie antistatisch gemaakt, maar voor de zekerheid kun je altijd even de productinformatie van het vloerkleed controleren. Ben je net als wij helemaal fan van wollen vloerkleden, dan hoef jij je niet druk te maken. Een wollen vloerkleed is namelijk van nature een antistatisch vloerkleed. 

Sta je op het punt om een wollen vloerkleed aan te kopen, maar twijfel je of jouw favoriet geschikt is voor vloerverwarming? Je kunt je zorgen dus snel opzij schuiven. Wanneer je met al het bovenstaande rekening houdt, geniet jij tijdens de koudere dagen van het jaar van heerlijke warme voeten. Nieuwsgierig naar de andere voordelen van een wollen vloerkleed? Wij vertellen het je graag.

Is een wollen vloerkleed geschikt voor vloerverwarming?