beni-ouarain-loper

De loper is weer helemaal terug van weggeweest en veroverd in steeds meer huizen een plekje in het interieur. Tijd dus voor wat styling advies. Een loper kan namelijk zowel een statement piece zijn als een bescheiden accessoire die je kamer een warme en knusse uitstraling geeft. Om je op weg te helpen, geven wij je 5 tips voor het stijlen van verschillende ruimtes met een Beni Ouarain loper.

Een Beni Ouarain loper in de woonkamer

Een wollen loper zorgt niet alleen voor warme voeten, het voegt ook nog eens ontzettend veel sfeer toe aan je interieur. Wanneer je kiest voor een authentiek Beni Ouarain vloerkleed breng je een bijzonder accent aan in je woonkamer. Subtiel en uniek. Dit herkenbare en authentieke Marokkaanse item wordt met de hand gemaakt en combineert heel goed met andere natuurlijke materialen zoals katoen, fluweel, hout en glas. Door te werken met een mix van naturel tinten, creëer je een licht en fris interieur. Leg een loper voor je bank of doorbreek een lange, lege muur door een loper en een sidetable samen te stijlen. 

beni-ouarain-loper-1

Een Beni Ouarain loper in de hal

Is je hal toe aan een opknapbeurt of heb je gewoon zin in een nieuwe look? Overweeg dan eens om een lang vloerkleed of een Beni Ouarain loper neer te leggen. Uiteraard moet je wel letten op de juiste maat, een passende kleur en eventueel een elegant patroon. Wanneer je voor een loper kiest, is het belangrijk dat zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant een strook van ongeveer 15 cm tot aan de muur vrij blijft. Houd ook aan het einde van de hal net zoveel vloer vloerkleedvrij als aan het begin. Zo voorkom je een propperig gevoel en krijg je een harmonieus geheel.

Een Beni Ouarain loper in de eetkamer

Het klinkt misschien niet direct als de meest logische plek voor een wollen vloerkleed, maar een loper in de eetkamer is ideaal. Het materiaal zorgt voor geluidsdemping en daarnaast voor een huiselijke en warme sfeer. En dat is natuurlijk precies wat je wilt wanneer je lekker met vrienden of familie aan het tafelen bent!

beni-ouarain-vloerkleed
Doordat een loper lang en smal is, benadruk je op een eenvoudige manier de lengte van deze vaak veelgebruikte ruimte. Hierdoor oogt jouw eetkamer ruimtelijker dan in werkelijkheid. Hoe fijn is dat?

Een Beni Ouarain loper in de slaapkamer

Wanneer het tijd is om op te staan en jij nog heerlijk onder de dekens ligt, moet je er niet aan denken om met je blote voeten op een koude vloer te staan. Geef je slaapkamer daarom een extra dosis warmte en stijl met een zacht vloerkleed. Heb je gekozen voor een lange loper? Schuif deze dan niet volledig onder je bed. Door het lange en smalle formaat van de loper, valt het vloerkleed namelijk volledig weg. Zonde natuurlijk! Naast je bed komt een loper veel beter tot z’n recht. Is je loper te kort om naast je bed te leggen? Probeer dan eens het voeteneinde uit. Vooral leuk in combinatie met een bankje met daarop een hoge vaas.

beni-ouarain-loper

Heb je een ruime slaapkamer met een aparte zithoek? Gebruik de loper dan om eenheid en warmte te creëren. Door de meubels van je zithoek speels over de loper te plaatsen, ontstaat een mooi geheel. En zo’n prachtige Kelim poef maakt het natuurlijk helemaal af.

Een Beni Ouarain loper in je interieur? Zo stijl je verschillende ruimtes