boujaad-kussens-benio

Wij hebben een liefde voor Boujaad producten. De betoverende kleuren, de verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met ieder item en de toewijding van de wevers; het heeft iets magisch. Niet alleen de producten, maar ook het proces is onderdeel van onze liefde. Het maken van deze kunstwerken is namelijk vakwerk pur sang.

Terug in de tijd

Sinds het begin van de 8e eeuw, toen de Berberstam zich in Marokko vestigde, staat Marokko bekend om haar prachtige vloerkleden. Al meer dan duizend jaar lang knopen de vrouwen van deze stam met de hand hun (wollen) tapijten. Ook vandaag de dag vind je deze stam nog steeds in de bergen en wordt het vakmanschap van moeder op dochter doorgegeven.

Betoverende kleuren

Of je nu houdt van drukke printjes of rustige patronen, met een vintage Boujaad item zit je altijd goed. De van nature intensieve kleuren, zoals blauw, rood, oranje, geel en paars, worden verkregen uit planten en bessen die groeien in het Atlasgebergte. Zo maken de wevers bijvoorbeeld veel gebruik van de hennaplant en van granaatappel-, vijgen- en theebladeren. En zeg nou zelf; zijn het geen plaatjes?

liefde-voor-boujaad-producten

Gemaakt met liefde

De makers van de Boujaad vloerkleden leven dicht bij de natuur en staan hierdoor in nauw contact met het materiaal. De aandacht voor het product en het materiaal voel en zie je dan ook overal terug. Daarnaast zijn de imperfecties van het ambacht en de eigen wil van het materiaal vaak goed te zien. Soms extravagant, vaak kleurrijk, maar altijd voorzien van tijdloze designs. Juist dit maakt de producten zo speciaal.

boujaad-poefs-benio

Doordat de producten soms jarenlang onderdeel uitmaken van het interieur van de wevers kun je goed zien dat de oorspronkelijke kleuren door de tijd heen wat zijn vervaagd. Dit geeft een prachtig en uniek effect.

Met een Boujaad item haal je dus niet alleen een authentieke, Marokkaanse schat in huis, maar ook een bijzonder stukje geschiedenis. Een unieke mix van Marokkaans vakmanschap en eigentijdse elegantie.

Liefde voor Boujaad producten