sfeervol-buitenleven

Nu de dagen langer worden en het mooie weer ons naar buiten lokt, is het de hoogste tijd voor wat inspiratie om je veranda om te toveren tot een sfeervol buitenparadijs. Overdag een heerlijke schaduwplek en ’s avonds, wanneer de zon dan eindelijk ondergaat, een knusse zithoek. Geniet van bijzondere momenten die nooit voorbij lijken te gaan en het geflonker van de maan en sterren boven je.

1. Landelijk genieten

Een oud Frans raamwerk naast een moderne wit geschilderde schutting; de landelijke stijl in een notendop. Oud en nieuw ontmoeten elkaar op een speelse manier en zorgen voor een bijzonder geheel. Doorleefde materialen, zoals verweerd hout of accessoires met een verhaal zijn onmisbaar in een landelijke tuin. Zo is een vintage vloerkleed van de kringloop misschien niet meer geschikt voor in je woonkamer, maar kan het in je veranda wel perfect dienstdoen als sfeermaker. Ook oude schoteltjes en schalen doen uitstekend hun werk.

sfeervolle-veranda
Wanneer je kiest voor een landelijke stijl heeft dat als voordeel dat je eindeloos kunt combineren en niet bang hoeft te zijn voor het gebruik van verschillende materialen. Juist dit geeft je veranda en tuin namelijk een authentieke uitstraling. Sfeervol buitenleven ten top!

2. Heerlijke Ibiza sferen

Wanneer je neerstrijkt in de tuin van Suite-Suite Slapen aan Zee is het net alsof je beland bent op een prachtig stukje Ibiza. Tropisch rotan, gevlochten papierstro en handgemaakte items zorgen voor een speelse en losse sfeer. Deze mengelmoes van materialen in combinatie met de fris groene kleur van bamboe laat je wegdromen naar eindeloze zandstranden en een leven zonder zorgen. Zet voor extra sfeer wat kaarsen neer en geniet van de vallende avond.

sfeervol-buitenleven

3. Landelijk industrieel buitenleven

Wanneer de zon ondergaat en de temperatuur langzaam daalt, is niets zo fijn als een beschutte plek waar je nog urenlang kunt nagenieten. Een kast vol plaids en kussens mag hier natuurlijk niet ontbreken. Zo heb je niet alleen in het vroege voorjaar en hartje zomer, maar ook in het najaar plezier van het buitenleven.

sfeervolle-veranda

Een landelijk ingerichte veranda met een industriële knipoog werkt heel goed vanwege de robuuste materialen die in beide stijlen gebruikt worden. Toch is de uitstraling van beiden totaal anders. Industrieel is stoer en soms wat kil en landelijk juist heel warm en sfeervol. Twee uitersten die elkaar, ondanks de ogenschijnlijke tegenstrijdigheden, perfect aanvullen.

4. Een vleugje minimalisme ​

Een veranda hoeft niet bijzonder gestyled te zijn om uit te blinken. Soms zijn een aantal eenvoudige meubelstukken genoeg om de show te stelen. Witte kussens, natuurlijke materialen en simpele vormen zorgen voor een minimalistisch, maar uitnodigend geheel. 

sfeervol-buitenleven

Warm je voeten tijdens een lange zomeravond aan een wollen vloerkleed en zorg voor extra gezelligheid door een aantal witte bloemen en takken (uit eigen tuin) te draperen in een glazen pot of lege fles.

Wil je niet alleen buiten, maar ook binnen aan de slag? Laat je dan inspireren door ons artikel over het creëren van jouw eigen unieke interieurstijl. Door te mixen en matchen geef jij jezelf de ruimte om te experimenteren en je eigen unieke interieurstijl te ontdekken. 

4x het hele jaar door sfeervol buitenleven