bisu-bisu-ibiza

Voor de meeste mensen is de route van deze zomer al uitgestippeld: van loungen in je zithoek, naar wegdromen in je slaapkamer, met als tussenstop je achtertuin. Waarschijnlijk anders dan je gewend bent, maar voor een onvergetelijke vakantie hoef je echt je huis niet uit. Ontdek in dit blog vijf keer een thuisidee en maak jouw staycation compleet.

1. Eindeloos loungen in je zithoek

Of je nu houdt van eindeloos zonnen, terrashoppen of een stevige bergwandeling. Het idee van een vakantie is altijd heerlijk. Maar zeg nou zelf; wanneer je zo’n woonkamer hebt, hoef je toch helemaal nergens meer naartoe? Thuis is misschien wel de ultieme plek om heerlijk te ontspannen en tijd door te brengen met je dierbaren. Zorg voor een grote stapel boeken en tijdschriften, koop wat nieuwe spelletjes bij de kringloop of geniet van je een goede Netflix-serie

thuisidee-woonkamer

Je kunt jouw staycation ook perfect gebruiken om eens lekker aan de slag te gaan in huis. De afgelopen maanden zijn er vast wel een aantal klusjes blijven liggen of misschien ben je wel toe aan een nieuw likje verf op de muren. Niets is zo fijn als lekker bezig zijn onder het genot van fluitende vogels en een stralende zon. Heb je behoefte aan inspiratie voor nieuwe accessoires? Onze Pom Pom items zijn je beste vriend.

2. Ga op reis in je achtertuin

Dit jaar geen tropische oorden, maar een heerlijke vakantie in eigen tuin. Haal je picknickspullen en die lang vergeten hangmat maar tevoorschijn, want het worden een paar fantastische maanden.
thuisidee-achtertuin
De heerlijke achtertuin van de landelijke villa Bisu Bisu

Op vakantie nemen we vaak uitgebreid de tijd om lekker lang te tafelen, terwijl dat er thuis vaak bij inschiet. Het ultieme thuisidee: plan de komende tijd eens wat vaker een moment in om in alle rust samen met je gezin of vrienden te eten. Urenlang in de keuken staan, is trouwens helemaal niet nodig. Steek de barbecue aan of vraag of iedereen iets lekkers meeneemt. Zorg voor een mooi gedekte tafel of een fijne plek waar iedereen lekker neer kan ploffen. 

3. Droom weg in je slaapkamer

De beste manier om in de ultieme vakantiestemming te komen, is om overal in huis kleine reisherinneringen aan te brengen. Gun jezelf een kleine makeover en hang je slaapkamer vol met heerlijke vakantiekiekjes, plaats her en der een subtiel souvenier dat je doet denken aan een bijzondere reis die je hebt gemaakt en gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen. 

Kies voor verweerd hout, katoen, wol, zeegras en misschien zelfs een flesje gevuld met zand dat je hebt meegenomen tijdens één van je vakanties. Decoreer je bed met een aantal fijne kussens en plaids. Je mag het jezelf tenslotte best een beetje gemakkelijk maken. Zet op de achtergrond een playlist met heerlijke zeegeluiden aan en schenk een goed glas rose in voor jezelf; genieten maar van dit thuisidee!

4. Geniet van een tropische verrassing uit eigen keuken

Even behoefte aan iets anders? Maak een ‘uitstapje’ naar het zonnige Cuba waar de rum rijkelijk vloeit en de warmte van de zon het tempo van leven bepaalt. De Mojito is een heerlijk zomers drankje en één van de meest populaire cocktails. Een goed gevuld glas mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw staycation. Om je een beetje op weg te helpen delen wij ons favoriete recept met jou:

Ingredienten

  • 50 ml witte rum
  • 20 ml limoensap
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 takjes verse munt
  • 75 ml bruisend water
  • crushed ijs
  • eventueel extra munt om mee te serveren


Zo maak je ‘m

Vul een glas van 0,3 ml met de rum, limoensap en de kristalsuiker. Roer goed door, zodat de suiker alvast een beetje oplost. Sla de takjes munt een paar keer tegen je handen om de aroma en geur van de munt te activeren. Haal voorzichtig de blaadjes van de takjes en doe ze samen met het bruisende water in je glas. Roer het geheel nogmaals door en vul de rest van je glas tot de rand met het crushed ijs. Serveer met een extra takje munt.

mojito-cocktail

Proost op een hele fijne zomer! 

5x een thuisidee voor een onvergetelijke staycation