interieurschatten-marrakech-kelim-kussens

Een Marokkaans interieur kenmerkt zich door een bijzondere en unieke woonstijl. Het gebruik van opvallende kleuren, handgemaakte tapijten en sierlijke accessoires zie je overal terug. In dit blogartikel vertellen wij jou meer over de interieurschatten van Marrakech. 

Breng een bezoek aan de Souks

Ben je op zoek naar echte parels voor in jouw interieur? Breng dan eens een bezoek aan de Marokkaanse Souks. Verspreid door de smalle straatjes en steegjes vind je talloze kraampjes met de leukste items in alle kleuren van de regenboog. Deze bekende souks bestaan al meer dan acht eeuwen en vind je in de Medina, het centrum van Marrakech. Tot op de dag van vandaag is dit shopwalhalla razend populair onder toeristen. Houd dus alvast een plekje vrij in je koffer, want de kans is groot dat je met heel veel leuke accessoires naar huis gaat.

interieurschatten-marrakech

Accessoires met een vleugje Marrakesh

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel in jouw interieur. Ze zorgen namelijk voor een bepaalde sfeer en woonstijl. De accessoires uit Marrakech zijn kleurrijk, hebben sierlijke patronen en zijn erg stijlvol. Een item dat je vaak terugziet zijn Marokkaanse tapijten. Het bijzondere aan deze tapijten is dat ze allemaal handgemaakt zijn, waardoor ieder tapijt uniek is. Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren, maten en met bijzondere patronen. Een unieke accessoire die absoluut niet mag ontbreken in jouw interieur.

Een ander handgemaakt item dat je veel terugziet zijn de kussens en poefen. In Marakkech worden kussens gebruikt ter opvulling van de leegte in huis. Daarnaast maken kussens je interieur een stuk gezelliger. Typische Marokkaanse kussens zijn er in felle, opvallende kleuren, maar ook in rustige aardetinten. De handgemaakte poefs worden veelal gebruikt ter decoratie, maar doen ook prima dienst als zitkussen voor kinderen.

interieurschatten-marrakech-lampen

Wanneer je kiest voor een Oosterse interieurstijl mag je lampen, lantaarns en kandelaars niet vergeten . Deze accessoires kenmerken zich door sierlijke patronen en zijn hierdoor een echte eyecatcher in jouw interieur. Het fijne aan deze lampen is dat ze in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, en hierdoor bij bijna iedere setting passen. De meest voorkomende kleuren van de lampen en lantaarns zijn brons, zilver en goud. Deze lampen maken je Oosterse interieurstijl helemaal compleet. 

Wil je naast al deze fantastische accessoires meer kleur toevoegen aan jouw Marokkaanse interieur, maar weet je niet hoe? Lees hier hoe je in een handomdraai van jouw interieur een Marokkaans kleurenparadijs maakt. 

De mooiste interieurschatten van Marrakech