marokkaans-wonen
Wanneer je denkt aan een Marokkaanse woonstijl, denk je al snel aan veel kleur, bijzondere patronen en ontelbaar veel kussens. We dompelen ons interieur maar al te graag onder in deze magische sfeer. Hoe je dat doet? Combineren en layeren is de sleutel tot succes.

Hoe ziet een Marokkaans interieur eruit?

De interieurbladen staan er tegenwoordig vol mee: interieurs met Marokkaanse invloeden. Dat begrijpen wij helemaal. Marokkaans wonen kenmerkt zich namelijk door intens kleurgebruik en bijzondere details. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een interieur met Marokkaanse invloeden is vaak te herkennen aan de sierlijke patronen in de meubels en accessoires.
Marokkaans-wonen

Het Marokkaans kleurenpalet

Het meest typerende kenmerk van een Marokkaans interieur zijn de prachtige, uitgesproken kleuren. Dit uitgesproken kleurenpalet is afgeleid van de specerijen die je overal in hoge torentjes tegenkomt wanneer je door de smalle straten van de medina loopt. Felle en warme tinten wisselen elkaar af. De echte liefhebber zorgt ervoor dat in ieder geval turquoise, kobaltblauw en smaragdgroen niet ontbreken.

Woonaccessoires combineren

Er zijn veel accessoires waarmee je een Marokkaanse woonstijl kunt creëren. Het leuke aan deze typisch Marokkaanse accessoires is dat je ze goed met elkaar kunt combineren. Een accessoire die je vast wel eens voorbij hebt zien komen, zijn de bekende Marokkaanse sierkussens en dekens met pompoms eraan. 

Marokkaans-wonen

Deze pompom sierkussens en dekens zijn er in diverse kleuren en zijn daardoor perfect om mee te mixen & matchen! Vaak zijn deze items verkrijgbaar in neutrale kleuren, waardoor je deze weer goed kan combineren met de drukkere items in huis.

Ben je op zoek naar echte parels voor in jouw interieur? Maak kennis met de mooiste interieurschatten van Marrakesh.

Marokkaans wonen: combineren en layeren